Marathontraining Den Haag

Marathontraining Den Haag

29 januari 2021 0 Door Redactie

This is Running: gestart in Capelle aan den IJssel voor allerlei soorten hardlopers. Van beginners tot aan gevorderden. Vanaf 2019 zijn ze volledig doorgegaan in marathontraining. Eerst alleen in Rotterdam, maar sinds 2021 ook met marathontraining Den Haag. Dit vanwege het succes van This is Running met betrekking tot marathontraining op hartslag, waarbij ze de afgelopen jaren volledig in gespecialiseerd zijn. This is Running heeft dan ook veel lopers naar de finish van de marathon begeleid.

Maar wat is het geheim en wat maakt het programma zo bijzonder. De insteek van de marathontraining is dat er op hartslag wordt getraind en dat de trainingen nooit langer zijn dan 14 kilometer. Aan de hand van een test wordt de persoonlijke marathonhartslag van de loper bepaald, waarmee hij/zij heel gericht gaat trainen. Twee keer in de week en dus nooit langer dan 14 kilometer. Het idee hierbij is dat dit de hartslag is waarmee hij/zij optimaal voor een marathon traint en waarmee hij/zij ook optimaal een marathon mee kan lopen. De balans tussen vetten/suikers is bij bij deze hartslag perfect.

Daarnaast heeft deze manier van marathontraining een perfecte balans tussen training en rust. Er wordt intensief getraind met relatief korte (duur)lopen, maar het schema zorgt altijd voor rust tussen de trainingen. Dit betekent dat het lichaam voor elke training weer volledig hersteld is, waardoor elke training optimaal getraind kan worden. Dit zorgt voor een enorme kwaliteit van training en het lichaam maakt hierdoor een enorme progressie door.

Marathontraining Den Haag gaat dit jaar voor het eerst starten met deze manier van trainen. Het programma is identiek aan marathontraining Rotterdam. Zo zullen beiden programma’s ook af en toe aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er een band ontstaat tussen alle lopers van This is Running. Marathontraining Den Haag wordt geleid door trainster Leonne Dieleman die zelf ook veel ervaring heeft met deze manier van marathontraining.