Fysiotherapie, waar is het allemaal goed voor?

28 juli 2021 0 Door Redactie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapeuten helpen mensen met een blessure, ziekte of handicap door middel van beweging, manuele therapie, educatie en advies. Ze behouden de gezondheid van mensen van alle leeftijden, helpen patiënten om pijn te beheersen en ziekte te voorkomen. Een fysiotherapeut in Leidschenveen bevordert de ontwikkeling en het herstel, waardoor mensen aan het werk kunnen blijven en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.

Wat doen fysiotherapeuten?

Fysiotherapie is een op wetenschap gebaseerd beroep en hanteert een ‘hele persoon’-benadering van gezondheid en welzijn, inclusief de algemene levensstijl van de patiënt. Centraal staat de betrokkenheid van de patiënt bij zijn eigen zorg, door middel van voorlichting, bewustwording, empowerment en deelname aan de behandeling.

Je kunt op elk moment in je leven baat hebben bij fysiotherapie. Fysiotherapie helpt bij rugpijn of plotse blessures, het beheersen van langdurige medische aandoeningen zoals astma en bij de voorbereiding op een bevalling of een sportevenement.

Waarom kiezen voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is een universitair beroep in de gezondheidszorg. Fysiotherapeuten gebruiken hun kennis en vaardigheden om een ​​reeks aandoeningen te verbeteren die verband houden met verschillende systemen van het lichaam, zoals:

  • Neurologisch (beroerte, multiple sclerose, Parkinson)
  • Neuromusculoskeletal (rugpijn, whiplash-gerelateerde aandoening, sportblessures, artritis)
  • Cardiovasculair (chronische hartziekte, revalidatie na een hartaanval)
  • Ademhaling (astma, chronische obstructieve longziekte, cystische fibrose).

Fysiotherapeuten zijn werkzaam in verschillende specialismen in de zorg en welzijn.  Daarnaast zijn sommige fysiotherapeuten betrokken bij onderwijs, onderzoek en servicemanagement.